Útmutató

Ahhoz, hogy a korpusz szövegei böngészőjében biztosan helyesen jelenjenek meg, ajánlott az Andron Scriptor Web font telepítése.
Ez egy speciális betűkészlet, amelyet tervezője, Andreas Stötzner kimondottan a reneszánsz nyomtatványok megjelenítésére fejlesztett ki.
A font maradéktalanul megfelel a MUFI 3.0 ajánlásainak.

Ingyenesen letölthető innen.

Letöltés után ki kell csomagolni, és telepíteni kell a felhasználó gépére. A Mac OS X operációs rendszert használók a "__MACOSX", a többi operációs rendszer felhasználói pedig az "AND_SCR_WEB_3.0" nevű mappában találják
az "Andron Scriptor Web.ttf" nevű állományt. Ezt kell bemásolni az operációs rendszer betűkészleteit (fontjait) tartalmazó mappába.

Az oldal jobb felén, "A korpusz szövegei" c. részben találhatók a szövegválasztó listák. RMNy-szám, szerző vagy cím alapján kereshetjük ki a megtekinteni kívánt szöveget.
A kiválasztás után a "Keresés" gombra kattintva a középső részen jelennek meg a szövegek. Legfölül a szerző vagy fordító neve, valamint a mű RMNy. szerinti teljes címe látható.
Alatta egy navigációs sáv, ahol egy legördülő listából kiválaszthatjuk a megtekinteni kívánt oldalt az ívjelzés alapján. A legördülő lista mellett található nyilakkal egy-egy oldalt lapozhatunk előre-hátra.